Саопштења Министарства

Од данас пријаве за „Најдомаћина 2024“

Најбољи пољопривредник Србије бираће се и ове године, а пријаве за „Најдомаћина 2024“ почињу данас, 1. марта и трајаће све до 30. септембра 2024. године.

Укупни овогодишњи наградни фонд биће увећан и новчане награде износиће 7 милиона динара, а новина је да ће поред новчаних, наши најбољи пољопривредници бити у могућности да освоје и бројне робне награде.

Главна награда је 2 милиона динара, а делиће се још 10 награда по категоријама – свака по 500.000 динара. Робне награде у виду семена, ђубрива, и осталих репроматеријала за сетву и обраду земљишта добиће најистакнутији домаћини у свом крају у склопу пољопривредног каравана.

Подсетимо, на прошлогодишњем конкурсу за „Најдомаћина 2023“ било је пријављено више од 400 газдинстава из целе Србије.

У оквиру овог пројекта пољопривредни караван је сваке недеље обилазио различите градове из којих је стигло највише пријава, а међу њима су били: Топола, Шабац, Прокупље, Гуча… Главну награду прошле године однео је Милош Цветков из Димитровграда, а награду му је уручила министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић.

Караван „Најдомаћин 2024“ ове године обићи ће више од 10 градова у Србији. Избор за најбољег пољопривредника трајаће током целе године, а први овогодишњи догађај биће у оквиру Међународног сајма пољопривреде у Богатићу. Тамо ће „Најдомаћин“ имати свој штанд где ће пољопривредници моћи да се ближе упознају са правилима овогодишњег конкурса.

Категорије

Скорашњи чланци

Величина текста
Контраст