Саопштења Министарства и најаве

Одржан састанак министра Мартиновића са представницима седам удружења пољопривредника Србије

Састанак министра пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александра Мартиновића са представницима седам удружења пољопривредника Србије одржан је данас у Влади Републике Србије.

Министру су током састанка пољопривредници указали на изазове са којима се суочавају и разматрани су будући кораци у правцу њиховог превазилажења.

„Ми смо на веома захтевном европском и светском тржишту, свака држава помаже својим пољопривредницима да се изборе са проблемима, то чини и Србија. Министарство којим руководим има настојање да, у складу са могућностима, одговори на ваше захтеве, али је само уз међусобно поштовање и разумевање, и у сарадњи свих заинтересованих страна, могуће донети системска решења која ће дати резултате“, поручио је Мартиновић.

            Министар је нагласио да држава улаже значајна средства у пољопривреду, више него икада раније, али да није могуће све проблеме одмах решити. Због тога је, како је навео, кључно да се саслушају сви предлози, захтеви и идеје пољопривредника и да се настави са дијалогом.

            Додао је да ће у оквиру Министарства бити темељно сагледана ситуација, али да је најважније да се приоритети заједнички одреде и да се, у складу са тим, поступа. Министарство пољопривреде ће, нагласио је Мартиновић, остати поуздан партнер за разговор.

Договорено је да се састанак у истом саставу убрзо поново одржи.

Састанку су присуствовали представници седам удружења пољопривредника Србије, и то: „Стиг“ Пожаревац, „Наше Млеко“, „Сложни Пидиканци“ Баваниште, „Брестовачки ратари“, „Спас и опстанак сточара Западне Србије“, „Произвођачи млека Шумадије и Поморавља“ и удружење „Северни Банат“ Кикинда. Поред представника Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, у разговору је учествовао и државни секретар у Министарству финансија Саша Стевановић.

Фото: Ива Петровић МПШВ

Категорије

Величина текста
Контраст