Саопштења међународне сарадње

Одржан састанак Секторске радне групе за координацију донатора у области пољопривреде и руралног развоја

На састанку Секторске радне групе за координацију донатора у области пољопривреде и руралног развоја одржаном, у понедељак 27. фебруара 2017. године, у Палати Србија, присутнима је представљен преглед стања у области пољопривреде и руралног развоја.

Овом приликом садашњим и потенцијалним донаторима, међу којима су представници међународних организација и амбасада, али и домаћих институција које нас подржавају на путу европских интеграција и пружају техничку подршку, приказани су кључни изазови и приоритети, као и неопходне мере и кораци које треба предузети како би се обезбедио напредак у функционисању сектора пољопривреде и руралног развоја.

Европска комисија и Делегација ЕУ у Републици Србији је водећи донатор кроз претприступне ИПА фондове, као и кроз Фондове двоструке намене који се користе за област пољопривреде.

Након уводног обраћања државног секретара у Министарству пољопривреде и заштите животне средине, Жељка Радошевића, помоћника министра за међународну сарадњу, Дарие Јањић Нишавић и помоћника министра за рурални развој, Зорана Јањатовића, представници Министарства пољопривреде и заштите животне средине, Канцеларије за европске интеграције и Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство АП Војводине, присутнима су презентовали статистичке податке и информације о сектору пољопривреде и руралног развоја, актуелности, кључне изазове и приоритете, преглед стања у преговарачком процесу у оквиру Поглавља 11, 12 и 13, као и потребе сектора које за сада нису обухваћене ни националним средствима ни средствима из међународне помоћи.

Састанак је организован у сарадњи са Делегацијом ЕУ и Канцеларијом за европске интеграције Владе Републике Србије, а у складу са Решењем о оснивању секторских радних група за програмирање и координацију средстава ИПА и остале развојне помоћи.

Представници Министарства пољопривреде и Канцеларија за европске интеграције други део састанка посветили су процедурама о формирању и будућем деловању Секторске радне групе и предлогу годишњег плана о раду групе за 2017. годину.

Категорије

Величина текста
Контраст