IPARD 2020 saopštenja

Održana online informativna radionica za Meru 7 – Diverzifikacija poljoprivrednih gazdinstava i razvoj poslovanja

Informativna online radionica za pružaoce konsultantskih usluga o IPARD Meri 7 – Diverzifikacija poljoprivrednih gazdinstava i razvoj poslovanja, u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, održana je u petak, 25. septembra 2020. godine.

Predstavnici Upravljačkog tela, IPARD agencije i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija predstavili su potencijalne korisnike, opšte i posebne uslove, kriterijume rangiranja, visinu podsticaja i vrste investicija, neophodnu dokumentaciju i druge elemente važne za odobravanje i isplatu podsticaja za IPARD Meru 7. Takođe, detaljnije su objašnjeni propisani uslovi za obavljanje ugostiteljske delatnosti pružanja usluga smeštaja, ovlašćenja turističke isnpekcije kao tehničkog tela u IPARD Meri 7 i promocija Vodiča za korisnike.

Radionici je prisustvovalo 60 predstavnika privrednih društava i preduzetnika koji se bave pružanjem konsultantskih usluga, izradom poslovnih/biznis planova, izradom projekata i tehničke dokumentacije, izradom studija izvodljivosti i drugih studija. U delu radionice predviđenom za diskusiju, imali su priliku da postave pitanja, koja su se u najvećoj meri odnosila na prihvatljive investicije u okviru raspisanog javnog poziva za IPARD Meru 7, kao i na specifične kriterijume prihvatljivosti.

Kategorije

Skorašnji članci

Veličina teksta
Kontrast