Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Održano Drugo zasedanje tursko-srpskog Poljoprivrednog nadzornog odbora

Uoči posete ministra hrane, poljoprivrede i stočarstva Republike Turske Ahmeta Ešrefa Fakibabe i dolaska 150 turskih privrednika iz agrobiznis sektora u Republiku Srbiju, danas 21. avgusta 2017. godine, održano je Drugo zasedanje tursko-srpskog Poljoprivrednog nadzornog odbora, između predstavnika dva ministarstava zaduženih za resor poljoprivrede.

Na kraju zasedanja, kopredsednici srpske i turske strane Velimir Stanojević, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Ali Redžep Nazli, generalni direktor za EU i spoljne poslove Ministarstva za hranu, poljoprivredu i stočarstvo Republike Turske, potpisali su Zapisnik kojim su utvrđeni dalji pravci saradnje i razmene iskustava, naročito u oblastima biljne proizvodnje i zaštite bilja, veterine, i istraživanja i razvoja u oblasti poljoprivrede.

Kopredsedavajući Poljoprivrednog nadzornog odbora sa srpske i turske strane su naglasili važnost poljoprivredne saradnje između dve zemlje, koja za cilj ima poboljšanje poljoprivrednog razvoja i bilateralne trgovine, kao i važnost razvoja postojeće saradnje.