Саопштења Министарства

Отворен Међународни сајам воћарства, повртарства и виноградарства Agro Belgrade

Министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић отворила је данас четврти Међународни сајам воћарства, повртарства и виноградарства „Agro Belgrade“, у оквиру кога се на изложбеном простору од око 30.000 квадрата представља више од 500 излагача из земље и света.

Министарка Танасковић истакла је да „Agro Belgrade“ из године у годину постаје све посећенији и препознатљивији и ван граница Србије и додала да је тај сајам одлична прилика да се наша земља представи у најбољем светлу.

Ова манифестација је такође и прилика да многи произвођачи изађу из локалних оквира, пронађу своје место на тржишту и да у неком наредном периоду добију прилику да се појаве и на иностраном тржишту, рекла је Танасковић.

На отварању сајма говорили су и амбасадори САД и Холандије у Србији Кристофер Хил и Јоост Реинтјес, као и министри пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске и Црне Горе, Саво Минић и Владимир Јоковић. Присутнима се обратио и градоначелник Београда Александар Шапић.

„Agro Belgrade“ се одржава од 26. до 28. јануара на Београдском сајму. Међу главним излагачима биће произвођачи свежег, смрзнутог и прерађеног воћа, поврћа и грожђа, потом пољопривредна механизација популарних брендова, системи за наводњавање, системи противградне заштите, расадници, семенске и хемијске куће, као и компаније из других сегмената неопходних за успешно бављење овим гранама пољопривреде.

Поред излагачког дела, планирано је више конференција у чијем је фокусу ће бити размена знања, искустава и пословних прилика у области воћарства, повртарства и виноградарства.

Сајам је подржан од стране Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије, Пројекта „Велика мала привреда“ који финансира USAID, Града Београда и NALED-а, док је земља партнер Краљевина Холандија.

Категорије

Величина текста
Контраст