Најаве догађаја

Пето заседање ИПАРД Одбора за праћење

Пето заседање Одбора за праћење спровођења ИПАРД програма (ИПАРД Одбор за праћење), којим председава министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић oдржаће се у уторак, 14. маја 2019. године, с почетком у 11 часова, у Привредној комори Војводине у Новом Саду (Хајдук Вељкова 11).

На Петом ИПАРД Одбору за праћење чланови ће разматрати остварене резултате и стање у спровођењу ИПАРД подстицаја. Једна од значајних тема ИПАРД Одбора за праћење, на овогодишњем заседању,  је представљање предлога треће измене ИПАРД програма у вези са увођењем сектора производње и прераде јаја и сектора производње и прераде грожђа.

 Република Србија спроводи ИПАРД II програм од децембра 2017. године. До сада је објављено пет јавних позива, донета су прва решења о исплати ИПАРД подршке, реализоване су прве инвестиције подржане средствима Европске уније, а први трактори су се нашли на газдинствима српских пољопривредника.

Предстојећој седници ће, поред чланова Одбора, присуствовати и представници Генералног директората Европске комисије за пољопривреду и рурални развој, Делегације Европске уније у Србији, затим представници Министарства финансија, Министарства за европске интеграције, Канцеларије за ревизију система управљања средствима Европске уније и други.

Изјаве за медије планиране су у 11:40 часова, након уводних обраћања говорника.

Категорије

Величина текста
Контраст