Саопштења Министарства и најаве

Почиње проба електронског регистра пољопривредних газдинстава

Од данас, 16. марта почиње проба електронског регистра пољопривредних газдинстава (еРПГ) што уједно представља нови корак у увођењу система еАграр. 

Пољопривредне саветодавне стручне службе ће по систему случајног узорка позвати одређени број пољопривредних произвођача са своје територије како би им помогли у ажурирању података и уједно тестирали нови систем. 

Циљ пробног периода је да се прође кроз цео процес и у случају да се уоче неке неправилности или потешкоће у функционисању система, оне отклоне на време и осигура несметано и ефикасно функционисање еРПГ-а када буде пуштен у масовну употребу. 

Сви пољопривредни произвођачи моћи ће да се већ  од понедељка, 20. марта 2023. године слободно пријављују у еРПГ, а уколико им је потребна додатна подршка, у сваком тренутку ће моћи да је потраже у најближој ПССС-у  или позивом на број 0800106107.

Још једном позивамо пољопривреднике, који до сада то нису учинили, да преузму параметре за свој еИД број и да провере и ажурирају податке о животињама у централном регистру Управе за ветерину.

Категорије

Величина текста
Контраст