Саопштења Министарства

Подршка производњи цвећа

Државни секретар Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Велимир Станојевић отворио је данас Међународни сајам хортикултуре у Београду, који се 14. годину одржава под покровитељством Министарства пољопривреде.

Министарство пољопривреде увек подржава све произвођаче и њихову афирмацију, а посебно нас радује чињеница да се сектор хортикултуре развија и бележи раст, нагласио је Станојевић.

Према речима Станојевића, можда је управо Сајам хортикултуре прилика да многи произвођачи изађу из локалних оквира, пронађу своје место на тржишту и да у некој од наредних година добију прилику да се појаве и на иностраном тржишту.

„Задовољство нам је да видимо да се сајам употпуњава додатним манифестацијама и изложбама, као и да сваке године окупља све више излагача из различитих области биљне производње“, истакао је Станојевић.

Иако познатији као „“Башта срца сајма“, Сајам хортикултуре са изложбама окупља излагаче  из разних области хортикултуре: воћарства, виноградарства, повртарства, гајења лековитог биља, производње садница и семенског материјала, органског биља, узгајања цвећа и цветног материјала, пчеларства, узгоја и одржавање зелених површина, пејзажне архитектуре….

  1. Међународни сајам хортикултуре „BeoPlantFair“ , 25. Изложба лековитог биља и препарата од меда „Дарови природе“, 10. Изложба баштенских и парковских машина и пратеће опреме и 6. Изложба органске производње „Оrganic“  одржава се од 07. до 11. априла на Београдском сајму у хали 3.

Категорије

Величина текста
Контраст