Saopštenja poljoprivredne inspekcije

Poljoprivredna inspekcija nastavlja sa kontrolom proizvođača konditorskih proizvoda

Poljoprivredna inspekcija prema planu redovnih aktivnosti nastavlja kontrole kod proizvođača konditorskih proizvoda na celoj teritoriji Republike Srbije, koje su započete monitoringom bezbednosti proizvoda (uzorkovanjem).

Dana 07.11.2017. godine, a nakon obaveštenja proizvođača Nestle Adriatik d.o.o., Beograd o utvrđenoj nepravilnosti u jednom proizvodu (prisustvo komadiće gume u proizvodu „Mešavina kakao krem proizvoda i mlečnog krem proizvoda“, pakovanje 400g, proizveden 4. jula 2017. godine, lot broj 71856839 sa datumom isteka roka do kraja 07/2018) trgovački naziv –Nestle cipiripi, poljoprivredni inspektori su izvršili kontrolu kod predmetnog subjekta na datu okolnost.
Potvrđeno je da je predmetni proizvod sadržao primesu. Utvrđen je razlog i mesto na kome je komad gume upao u proizvod. Takođe, konstatovano je da su nedostaci otlonjeni.
Rešenjem inspektora zabranjen je promet predmetne serije i naređeno je povlačenje iz prometa kompletne predmetne serije (1.953 kg proizvoda).
Postupajući u potpunosti u skladu sa zakonskim odredbama, proizvođač Nestle Adriatik d.o.o., obavestio je javnost o predmetnom proizvodu, o povlačenju iz prometa i opozivu proizvoda.
Izveštaj o svim kontrolama koje se obavljaju kod proizvođača konditorskih proizvoda biće objavljen po okončanju aktivnosti poljoprivredne inspekcije u ovoj redovnoj akcijskoj kontroli.

Kategorije

Veličina teksta
Kontrast