Саопштења Министарства и најаве

Помоћник министра Ненад Катанић: Министарство и ове године активно присутно на Сајму

Ненад Катанић, помоћник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде присуствовао је  конференцији за новинаре поводом Међународног пољопривредног сајма у Новом Саду који ће се одржати од 1823. маја 2024. године.

Он је у име министра пољопривреде, др Александра Мартиновића и у своје лично име подсетио да је Међународни сајам, који се организује 91. пут, један од најзначајнијих агро-бизнис догађаја у овом делу Европе.

„Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде је покровитељ Националне изложбе стоке и Изложбе производа са додатом вредношћу“ подсетио је Катанић и додао да је Министарство и ове године активно присутно за време Пољопривредног сајма.

Посетиоци ће у Хали „Мастер“ моћи да посете штанд Министарства и добију потребне информације о тренутно актуелним темама у вези са субвенцијама, али и да посете низ предавања, округлих столова и едукација који се организују у Конгресном центру. 

„Верујемо да ће најатрактивнија бити Национална изложба стоке у којој смо годинама покровитељ а биће организована и Изложба органских производа, производа са ознаком географског порекла и ознаком „Српски квалитет“ истакао је Катанић.

Пламена Халачева, заменица амбасадора Делегације Европске уније у Србији је на конференцији изјавила да ЕУ, која је овогодишњи партнер Пољопривредног сајма, обезбеђује значајна финансијска средства пољопривредницима у Србији, углавном кроз програм Инструмента за претприступну помоћ руралном развоју (ИПАРД). Она је нагласила да је до данас објављено 15 јавних позива као и да је резултат тога више од 1400 потписаних  уговора и извршених плаћања српским пољопривредницима и произвођачима хране, и додала да ЕУ сада покреће трећу фазу ИПАРД програма која може да донесе до 550 милиона евра инвестиција у пољопривредни сектор у Србији.

 

Међународни пољопривредни сајам ће бити отворен у суботу, 18. маја у 11 часова. Радно време за посетиоце је сваког дана од 9 до 19 часова.

Фото: Новосадски сајам

Категорије

Величина текста
Контраст