Saopštenja Ministarstva i najave

Pomoćnik ministra Nenad Katanić: Ministarstvo i ove godine aktivno prisutno na Sajmu

Nenad Katanić, pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede prisustvovao je  konferenciji za novinare povodom Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu koji će se održati od 1823. maja 2024. godine.

On je u ime ministra poljoprivrede, dr Aleksandra Martinovića i u svoje lično ime podsetio da je Međunarodni sajam, koji se organizuje 91. put, jedan od najznačajnijih agro-biznis događaja u ovom delu Evrope.

„Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je pokrovitelj Nacionalne izložbe stoke i Izložbe proizvoda sa dodatom vrednošću“ podsetio je Katanić i dodao da je Ministarstvo i ove godine aktivno prisutno za vreme Poljoprivrednog sajma.

Posetioci će u Hali „Master“ moći da posete štand Ministarstva i dobiju potrebne informacije o trenutno aktuelnim temama u vezi sa subvencijama, ali i da posete niz predavanja, okruglih stolova i edukacija koji se organizuju u Kongresnom centru. 

„Verujemo da će najatraktivnija biti Nacionalna izložba stoke u kojoj smo godinama pokrovitelj a biće organizovana i Izložba organskih proizvoda, proizvoda sa oznakom geografskog porekla i oznakom „Srpski kvalitet“ istakao je Katanić.

Plamena Halačeva, zamenica ambasadora Delegacije Evropske unije u Srbiji je na konferenciji izjavila da EU, koja je ovogodišnji partner Poljoprivrednog sajma, obezbeđuje značajna finansijska sredstva poljoprivrednicima u Srbiji, uglavnom kroz program Instrumenta za pretpristupnu pomoć ruralnom razvoju (IPARD). Ona je naglasila da je do danas objavljeno 15 javnih poziva kao i da je rezultat toga više od 1400 potpisanih  ugovora i izvršenih plaćanja srpskim poljoprivrednicima i proizvođačima hrane, i dodala da EU sada pokreće treću fazu IPARD programa koja može da donese do 550 miliona evra investicija u poljoprivredni sektor u Srbiji.

 

Međunarodni poljoprivredni sajam će biti otvoren u subotu, 18. maja u 11 časova. Radno vreme za posetioce je svakog dana od 9 do 19 časova.

Foto: Novosadski sajam

Kategorije

Veličina teksta
Kontrast