Саопштења Министарства

Потписани Уговори са представницима рециклажне индустрије

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Влада Србије је обезбедила 1,9 милијарди динара за исплату свих преосталих дуговања рециклерима за прерађени отпад у 2014. години“, изјавила је данас министар пољопривреде и заштите животне средине Снежана Богосављевић Бошковић на састанку са представницима рециклажне индустрије. 

Министар Богосављевић Бошковић је рекла да су данас потписани уговори са седам рециклера, који ће добити средства која им држава дугује, док ће преостали уговори бити потписани у наредним данима када стручне службе обраде све пристигле податке.

 „Министарсво ће у складу са законом до 28. фебруара објавити Јавни конкурс за доделу подстицаја за 2015. годину и тиме омогућити да рециклажна индустрија ефикасно и несметано функционише“, најавила је министар.

Министар је изразила очекивање да ће у наредним данима Влади бити представљена три модела новог еколошког фонда из којег ће се финансирати заштита животне средине.

???????????????????????????????

„Очекујемо да ће Влада одобрити најбољи модел, који би био у функцији од септембра, и тиме ће бити решени многи проблеми у заштити животне средине. Успостављање новог фонда је битно да би пројекти заштите животне средине могли да буду редовно финансирани и како би се омогућило несметано постизање стандарда ЕУ у тој области „, рекла је Богосављевић Бошковић.

Категорије

Величина текста
Контраст