Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Потписивање Меморандума о спровођењу пројекта „Повећање прилика за запошљавање сезонских радника“

Представници ресорних министарстава, НАЛЕД-а и Немачке развојне сарадње потписаће, у четвртак, 17. августа, са почетком у 9 часова, у Прес сали Владе Србије, Меморандум о спровођењу пројекта „Повећање прилика за запошљавање сезонских радника“.

Циљ ове заједничке иницијативе је допринос борби против сиве економије. Пројекат предвиђа израду законског оквира и развој електронског система за пријаву и уплату пореза и доприноса за сезонце. У последњем кварталу 2016. године, само у сектору пољопривреде око 65% радника ангажовано је без уговора. Нова решења значајно ће поједноставити процедуру пријаве и смањити бирократске препреке, омогућити заштиту свих права сезонских радника и стимулисати послодавце да поштују прописе.

Присутнима ће се обратити министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, амбасадор Немачке у Србији Њ. Е. Аксел Дитман и председник Управног одбора НАЛЕД-а Александар Ружевић.

Пројекат „Повећање прилика за запошљавање сезонских радника“ финансиран је средствима Немачког савезног министарства за економску сарадњу и развој (БМЗ).