Saopštenja poljoprivredne inspekcije

Povlači se iz prometa „ Lords, Zeleni čaj“

Rešenjem nadležnog poljoprivrednog inspektora iz prometa je zbog neusaglašenosti sa propisanim zahtevima u pogledu sadržaja ostataka sredstava za zaštitu bilja povučen nefermentisani čaj „Lords, Zeleni čaj“, proizvođača „Bilje Borča d.o.o“ (20 filter kesica, neto 30 grama, s rokom upotrebe do kraja 05.2019. godine), proizveden u količini od 652 jediničnih pakovanja.

Takođe,  iz prometa je  povučeno i 450 jediničih pakovanja i zabranjeno stavljanje u promet 2498 jediničih pakovanja istog proizvoda i proizvođača sa rokom upotrebe do kraja septembra 2019.  godine.

Na Web sajtovima  proizvođača i prometnika, dato je OBAVEŠTENJE o opozivu navedenog proizvoda predmetnih serija kao i informacija krajnjim kupcima da vrate predmetni proizvod ukoliko ga imaju u posedu.

Poljoprivredna inspekcija zabranila je i upotrebu u proizvodnji i stavljanje u promet, 400 kg sirovine u rinfuz pakovanju, od koje su razmeravanjem i prepakivanjem, dobijene navedene serije proizvoda, a za koju je superanalizom izvršenom na zahtev proizvođača, utvrđen povišen sadržaj ostataka sredstava za zaštitu bilja („Zeleni čaj pulvis-kina. Pakovanje: 50 kg neto. Kvalitet 1 klasa. Proizvedeno u Kini. Uvezeno iz Kine. LOT HN402717113. Datum proizvodnje: Oktobar 2017. Najbolje upotrebiti do kraja oktobra 2020. Uvoznik i distributer: Geneza doo Kanjiža).

Kategorije

Veličina teksta
Kontrast