Саопштења Министарства и најаве

Председник Вучић са министрима обишао реконструисан пут Студеница-Рудно, разговарао са мештанима

Председник Републике Србије Александар Вучић обишao je данас реконструисани пут Студеница-Рудно, вредан око шест милиона евра, где je разговараo са мештанима, због којих је овај пут и изграђен. У обиласку је учествовао министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић, као и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, министар заштите животне средине Ирена Вујовић и министар туризма и омладине Хусеин Мемић.

Према речима председника Вучића, економског оправдања за изградњу овог пута није било, али је државном врху и те како важно да народ остане на огњиштима. Како је навео, посебна пажња посвећује се људима који живе у удаљеним местима.

На путу Студеница-Рудно направљен је нови мост преко реке Бревине, на месту старог моста, који је у јулским поплавама прошле године тешко оштећен. Нови мост дуг је 11 и по метара, а широк пет и по. До његове изградње није било обустављање саобраћаја захваљујући привременој деривацији које је постављена новембра прошле године. Такође, тада је санирано и клизиште у месту Палеж.

Категорије

Величина текста
Контраст