ИПАРД 2020 саопштења

Извештај са радионице на тему: Представљање секторске анализе – сектор остали усеви

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде је, за потребе програмирања ИПАРД III програма, иницирало израду секторске анализе за производњу и прераду осталих усева (житарице: кукуруз, пшеница, јечам, раж, овас и трикале; индустријско биље: соја, сунцокрет, шећерна репа и уљана репица; као и лан и конопља). С тим у вези, први резултати секторске анализе представљени су у понедељак, 13. јануара 2020. године, у просторијама Привредне коморе Србије. За израду секторске анализе ангажована је консултанстска кућа SEEDEV, а резултате анализе представио је аутор Горан Живков.

Анализа сектора урађена је у циљу утврђивања тренутног стања и потреба сектора осталих усева ради адекватног дефинисања мера подршке ИПАРД III програма, као и Националног програма руралног развоја у наредном програмском периоду. Сугестије и предлози на представљену анализу, које ће учесници моћи да доставе аутору анализе у наредних десет дана, биће узети у разматрање.

Догађају су присуствовали представници привреде и произвођача, представници научно – образовних институција, Привредне коморе Србије и представници других сектора Министарства.

Категорије

Величина текста
Контраст