Саопштења Министарства

Пресељење Управе за аграрна плаћања из Шапца у Београд

„Завршене су све правне процедуре којим је Влада Републике Србије одобрила Министарству пољопривреде и заштите животне средине да се Управa за аграрна плаћања пресели у зграду “Лоле“ у Београду. Данас је потписана Одлука о преузимању ове зграде, а пресељење ће почети након Нове године. Министарство ће интензивно на терену радити са пољопривредницима и помоћи им да припреме пројекте са којима ће аплицирати за средства ЕУ“, рекла је министар пољопривреде и заштите животне средине проф. др Снежана Богосављевић Бошковић. 

Пресељењем ће се оснажити пољопривреда и да ће то бити порука Европској унији да је Србија озбиљно схватила проблеме наведене у извештају о напретку.

Министар Богосављевић Бошковић је подвукла да је јако важно за наше пољопривреднике да је исплата субвенција први пут од оснивања Управе за аграрна плаћања исплаћена у потпуности.

„Велики проблем пред крај године били су нам дугови који ју преношени из претходних година али захваљујући Влади Републике Србије, Министарству финансија и Управи за аграрна плаћања успели смо, да средства која смо уштедели са других позиција Министарства, преусмеримо и искористимо за надокнаду за дуговања.

Све што смо били дужни пољопривредницима успели смо да им исплатимо.“ рекла је министар Богосављевић Бошковић.

Категорије

Величина текста
Контраст