Саопштења Министарства

Произвођачи и извозници житарица упутили захвалницу министру Недимовићу поводом потписивања протокола са Кином

Удружење за унапређење производње и извоза житарица и уљарица „Жита Србије“ упутило је министру пољопривреде, шумарства и водопривреде Браниславу Недимовићу захвалницу поводом потписивања протокола са Кином, истичући да ће постигнути договор значити много српским произвођачима и извозницима.

„Удружење Жита Србије искрено Вам се захваљује на уложеном времену, напору и постигнутим резултатима у отварању нових тржишта за пољопривредне производе из Србије“, наводи се у захвалници.

Резултати потписивања Протокола са Републиком Кином веома ће значити нашим произвођачима, али и свима осталима који се налазе у ланцу, од производње до извоза, а очекујемо их већ у наредном периоду, закључују у том удружењу.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић потписао је јуче са Генералном управом царине Кине два протокола о фитосанитарним условима за извоз српског кукуруза и сушеног резанца шећерне репе у Кину.

Србија је међу десет највећих извозника кукуруза у свету a сада има могућност да извози и на тржиште Кине, која је највећи светски купац ове робе

Категорије

Величина текста
Контраст