Саопштења Министарства и најаве Активности министра

Протокол са италијанским Националним саветом за истраживање за бржи агроиндустријски развој

Foto1

Mинистар пољопривреде и заштите животне средине проф. др Снежана Богосављевић Бошковић потписала је данас Протокол о сарадњи  између Министарства пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије и италијанског Националног савета за истраживање (CNR), дирекције у Сасарију, и италијанском компанијом  Albatros & Associati S.a.s. У имe Нaциoнaлнoг сaвeтa зa истрaживaњe, дирeкциjе у Сaсaриjу, Прoтoкoл је пoтписaо директор Maурo Maркeти а у име  компаније Albatros & Associati S.a.s., Андреа Прато.

Министар Богосављевић Бошковић је нагласила да је организована сарадња значајна у томе што омогућава да  знање и искуство, као и рационално коришћење природних ресурса, пружају могућности за узгој домаћих животиња и усвајање нових технологија за производњу сира. Потписани Протокол је важан како у агроиндустрији, тако и секторима производње хране али и у сфери научно-истраживачког рада у технологијама производње прехрамбених производа.

„Овај Протокол ће омогућити бржи агроиндустријски развој западне, јужне и југоисточне Србије где већ постоје услови и традиција гајења говеда, коза и оваца“, рекла је Богосављевић Бошковић.Foto2

Директор Нaциoнaлнoг сaвeтa зa истрaживaњe, дирeкциjе у Сaсaриjу Maурo Maркeти је нагласио да је једнако значајна научно-истраживачка као и привредна сарадња са Републиком Србијом у агроиндустријском сектору, која би довела до повећања приноса и побољшања технологија.

Протокол који је данас потписан ће омогућити  пружање консултанстских и интелектуалних услуга у идентификацији развојних пројеката, проналажењу финансијских извора и промоцији партнерства пред међународним и националним инвеститорима  у циљу дефинисања мера подршке и подстицаја иновативних пројеката који могу да допринесу расту и модернизацији агроиндустријског сектора Републике Србије.

Категорије

Величина текста
Контраст