Saopštenja Ministarstva Aktivnosti ministra

Protokol sa italijanskim Nacionalnim savetom za istraživanje za brži agroindustrijski razvoj

Foto1

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković potpisala je danas Protokol o saradnji  između Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije i italijanskog Nacionalnog saveta za istraživanje (CNR), direkcije u Sasariju, i italijanskom kompanijom  Albatros & Associati S.a.s. U ime Nacionalnog saveta za istraživanje, direkcije u Sasariju, Protokol je potpisao direktor Mauro Marketi a u ime  kompanije Albatros & Associati S.a.s., Andrea Prato.

Ministar Bogosavljević Bošković je naglasila da je organizovana saradnja značajna u tome što omogućava da  znanje i iskustvo, kao i racionalno korišćenje prirodnih resursa, pružaju mogućnosti za uzgoj domaćih životinja i usvajanje novih tehnologija za proizvodnju sira. Potpisani Protokol je važan kako u agroindustriji, tako i sektorima proizvodnje hrane ali i u sferi naučno-istraživačkog rada u tehnologijama proizvodnje prehrambenih proizvoda.

„Ovaj Protokol će omogućiti brži agroindustrijski razvoj zapadne, južne i jugoistočne Srbije gde već postoje uslovi i tradicija gajenja goveda, koza i ovaca“, rekla je Bogosavljević Bošković.Foto2

Direktor Nacionalnog saveta za istraživanje, direkcije u Sasariju Mauro Marketi je naglasio da je jednako značajna naučno-istraživačka kao i privredna saradnja sa Republikom Srbijom u agroindustrijskom sektoru, koja bi dovela do povećanja prinosa i poboljšanja tehnologija.

Protokol koji je danas potpisan će omogućiti  pružanje konsultanstskih i intelektualnih usluga u identifikaciji razvojnih projekata, pronalaženju finansijskih izvora i promociji partnerstva pred međunarodnim i nacionalnim investitorima  u cilju definisanja mera podrške i podsticaja inovativnih projekata koji mogu da doprinesu rastu i modernizaciji agroindustrijskog sektora Republike Srbije.

Kategorije

Veličina teksta
Kontrast