Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Radionica o proizvodnji i plasmanu organskih i proizvoda sa oznakama geografskog porekla

U okviru 85. Međunarodnog sajma poljoprivrede u Novom Sadu, sutra, 16. maja, u 11 sati u Kongresnom centru Master Novosadskog sajma, biće održana radionica o iskustvima i izazovima u proizvodnji i plasmanu organskih proizvoda i proizvoda sa oznakama geografskog porekla.

Radionica će biti organizovana u sklopu nedavno započete realizacije tvining projekta „Jačanje kapaciteta za sprovođenje i dalji razvoj zakonodavstva u oblasti organske proizvodnje i politike kvaliteta poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda“ koji je finansiran od strane Evropske unije.

Cilj je da se kroz rad sa ekspertima i primenu najbolje prakse zemalja EU (Italije, Francuske i Austrije) podigne nivo osposobljenosti nadležnih institucija u kreiranju i sprovođenju agrarne politike u oblasti organske proizvodnje i politike kvaliteta poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

Italijanska iskustva u ovoj oblasti učesnicima radionice predstaviće Benedeto Balatore, predstavnik italijanskog Ministarstva poljoprivrednih, prehrambenih i šumskih politika.

Balatore će između ostalog, govoriti na temu saradnje institucija nadležnih za politiku kvaliteta hrane i udruživanja proizvođača organskih proizvoda i proizvoda sa oznakama geografskog porekla.