Саопштења међународне сарадње

Радионица „СТО, приступ тржишту и трговина рибом“

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде је у сарадњи са FAO, организацијом EUROFISH и Привредном комором Србије организовало од 19. до 21. јуна  међународну радионицу „СТО, приступ тржишту и трговина рибом“.

На радионици су учествовали представници земаља источне и југоисточне Европе које нису чланице ЕУ, као и представници привреде из Републике Србије.

Од стране експерата FAO, EUROFISH, DG MARE, Светске трговинске организације и Министарства трговине, индустрије и рибарства Норвешке су представљене следеће области: Климатске промене и њихов утицај на трговину рибом; Рибарство и СТО; ЕУ законодавство у области рибарства; Значај прикупљања података и преглед трговине; Борба противе нелегалног, непријављеног и нерегулисаног риболова и сертификација улова; Потрошачки захтеви за производима слатководне аквакултуре; Анализа ланца производње; Складиштење и транспорт производа рибарства.

Експерти из земаља учесница су представили стање у сектору рибарства у својим државама и неопходне кораке за измене стања у сектору.

Поред тога је посећена и компанија „PRINCIPAL DUO” Чачак која се бави куповином на домаћем тржишту, увозом, прерадом, пласманом на домаћем тржишту и реекспортом производа рибарства, која је гостима из иностранства представила своје пословање и производни програм.

Категорије

Величина текста
Контраст