Saopštenja međunarodne saradnje

Radionica „STO, pristup tržištu i trgovina ribom“

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je u saradnji sa FAO, organizacijom EUROFISH i Privrednom komorom Srbije organizovalo od 19. do 21. juna  međunarodnu radionicu „STO, pristup tržištu i trgovina ribom“.

Na radionici su učestvovali predstavnici zemalja istočne i jugoistočne Evrope koje nisu članice EU, kao i predstavnici privrede iz Republike Srbije.

Od strane eksperata FAO, EUROFISH, DG MARE, Svetske trgovinske organizacije i Ministarstva trgovine, industrije i ribarstva Norveške su predstavljene sledeće oblasti: Klimatske promene i njihov uticaj na trgovinu ribom; Ribarstvo i STO; EU zakonodavstvo u oblasti ribarstva; Značaj prikupljanja podataka i pregled trgovine; Borba protive nelegalnog, neprijavljenog i neregulisanog ribolova i sertifikacija ulova; Potrošački zahtevi za proizvodima slatkovodne akvakulture; Analiza lanca proizvodnje; Skladištenje i transport proizvoda ribarstva.

Eksperti iz zemalja učesnica su predstavili stanje u sektoru ribarstva u svojim državama i neophodne korake za izmene stanja u sektoru.

Pored toga je posećena i kompanija „PRINCIPAL DUO” Čačak koja se bavi kupovinom na domaćem tržištu, uvozom, preradom, plasmanom na domaćem tržištu i reeksportom proizvoda ribarstva, koja je gostima iz inostranstva predstavila svoje poslovanje i proizvodni program.

Kategorije

Skorašnji članci

Veličina teksta
Kontrast