Саопштења Министарства и најаве

Министар Мартиновић разговарао са директором канцеларије Светске банке у Србији

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са директором канцеларије Светске банке у Србији Николом Понтаром, са којим је разговарао о наставку преговора о додатном финансирању Пројекта конкурентне пољопривреде Србије (SCAP).

С обзиром на то да Пројекат има за циљ оснажење микро, малих и средњих пољопривредних произвођача и предузећа, као и унапређење пољопривредне производње и конкурентности у Србији, на састанку је истакнуто да је Светска банка спремна да започне преговоре са Владом Републике Србије, Министарством финансија и Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде о додатном финансирању Пројекта у износу од 100 милиона евра.

Додатно финансирање у наведеном износу планирано је Законом о буџету за 2024. годину и представљало би, између осталог, наставак инвестиција у развој и примену пословних планова унапређења конкурентности и одрживости пољопривредне производње.

Министар Мартиновић нагласио је да је Светска банка важан партнер Влади Републике Србије, те изразио уверење да ће се досадашња успешна сарадња на овом, али и другим пројектима, наставити и у будућности.

Фото : Танјуг

Категорије

Величина текста
Контраст