Saopštenja Ministarstva

Sedma sednica IPARD II Odbora za praćenje

saopštenje

Sedma sednica Odbora za praćenje sprovođenja IPARD II programa (IPARD II Odbor za praćenje), kojim predsedava ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, održaće se u petak, 30. oktobra 2020. godine, sa početkom u 11 časova u hotelu „Mona Plaza”, u Beogradu.

Na Sedmoj sednici IPARD II Odbora za praćenje, članovi će razmatrati ostvarene rezultate o sprovođenju IPARD podsticaja. U fokusu sednice će biti predstavljanje predloga Četvrte izmene IPARD II programa, kao i predstavljanje rezultata sprovedene evaluacije, nalaza sistemske revizije, izmene Akcionog plana za tehničku pomoć za 2020. godinu i Akcioni plan za tehničku pomoć za 2021. godinu.

Republika Srbija sprovodi IPARD II program od decembra 2017. godine i do sada je objavljeno, odnosno zatvoreno osam javnih poziva, dok je javni poziv za IPARD Meru 7 u toku, a rok za podnošenje zahteva za odobravanje projekta je 30. oktobar 2020. godine. Sredstvima Evropske unije podržana je realizacija 189 investicija u okviru Mere 1 i Mere 3.

Predstojeća sednica će zbog trenutne epidemiološke situacije biti organizovana kombinovano, kroz onlajn uključenje na sednicu i prisustvo maksimalno dozvoljenog broja članova IPARD II Odbora za praćenje u sali. Pored članova IPARD II Odbora za praćenje, sednici će prisustvovati predstavnici Generalnog direktorata Evropske komisije za poljoprivredu i ruralni razvoj, Delegacije Evropske unije u Srbiji, Ministarstva finansija, Ministarstva za evropske integracije, Kancelarije za reviziju sistema upravljanja sredstvima Evropske unije i drugi.

Podršku organizaciji sednice pruža projekat IPA 2015: „Jačanje kapaciteta za usklađivanje sa pravnim tekovinama EU u oblasti poljoprivrede, ruralnog razvoja, bezbednosti hrane, veterinarske i fitosanitarne politike” koji finansira Evropska unija. 

Kategorije

Skorašnji članci

Veličina teksta
Kontrast