Саопштења Министарства

Семинар: „Поређење ИПАРД и ЕАФРД, оперативна ИПАРД структура Републике Хрватске“

ipard, efard 2У оквиру билатералне сарадње Србије и Француске, у среду, 3. децембра 2014. године, одржан је семинар на тему: „Поређење ИПАРД и ЕАФРД, оперативна ИПАРД структура Републике Хрватске“ који су отворили aмбасадорка Републике Француске у Београду, г-ђа Кристин Моро (Christine Moro) и државни секретар Министарства пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије, г-дин  Данило Голубовић.

ipard, efard 4

Семинар је имао за циљ представљање искустава, концепта и импелемнтације политике руралног развоја, пре и након приступања ЕУ,  релевантних институција Француске, као земље чланице и једног од оснивача ЕУ и дугогодишњег корисника ЕАФРД и Хрватске, као корисника ИПАРД фонда  и однедавно чланице ЕУ. На овај начин су представници Министарства пољопривреде и заштите животне средине који су директно укључени у процесе припреме Републике Србије за коришчћење претприступних фондова ЕУ за рурални развој (ИПАРД) имали прилику да допуне и прошире своја знања о законским и финансијским оквирима ЕУ фондова, циљевима и приоритетима у новом програмском периоду (2014-2020), као и о телима која спроводе програме и њиховој акредитацији.

Нарочито значајна су представљена добра и лоша искуства и научене лекције хрватског Управљачког тела и Агенције за плаћање како у погледу припреме и саме имплементације ИПАРД фондова тако и у погледу  процеса прилагођавања и преласка на Европски пољопривредни фонд за рурални развој (ЕАФРД).

Категорије

Величина текста
Контраст