Najave događaja

Šesta sednica IPARD Odbora za praćenje

Šesta sednica Odbora za praćenje sprovođenja IPARD II programa (IPARD Odbor za praćenje), kojim predsedava ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović održaće se u četvrtak, 28. novembra 2019. godine, s početkom u 10 časova u Vrdniku.

Na Šestoj sednici IPARD Odbora za praćenje, članovi će razmatrati ostvarene rezultate i stanje u sprovođenju IPARD podsticaja. U fokusu sednice će biti akreditacija novih mera u narednom periodu, kao i predstavljanje Akcionog plana za tehničku pomoć za 2020 godinu i sprovedene promotivne aktivnosti u cilju podizanja svesti potencijalnih i postojećih IPRAD korisnika.

Republika Srbija sprovodi IPARD II program od decembra 2017. godine. Do sada je objavljeno sedam javnih poziva, realizovane su prve investicije podržane sredstvima Evropske unije, a novi traktori su se našli na gazdinstvima srpskih poljoprivrednika.

Predstojećoj sednici će, pored članova Odbora, prisustvovati i predstavnici Generalnog direktorata Evropske komisije za poljoprivredu i ruralni razvoj, Delegacije Evropske unije u Srbiji, zatim predstavnici Ministarstva finansija, Ministarstva za evropske integracije, Kancelarije za reviziju sistema upravljanja sredstvima Evropske unije i drugi.

Kategorije

Veličina teksta
Kontrast