Саопштења Министарства

Србија и Либерија договориле потписивање споразума о сарадњи у области пољопривреде

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић састао се данас са делегацијом Републике Либерије коју је предводио министар спољних послова Либерије Гбезонгар Милтон Финдлеј, а том приликом договорено је потписивање посебног споразума о сарадњи две земље у области пољопривреде.

Споразум ће се односити на трансфер искустава и технологија које Србија има у пољопривреди, као и на повећање извоза пољопривредно-прехрамбених производа из Србије на тржиште Либерије.

Министар Недимовић изјавио је након састанка да је захвалан колегама из Либерије на њиховој политичкој подршци у погледу статуса Косова и да то јако значи за нашу државу.

„С друге стране, желим да кажем свима да се ми враћамо на простор Западне Африке у погледу трансфера знања у области пољопривреде, у погледу  извоза и јако се радујем потписивању посебног споразума у области пољопривреде“, рекао је Недимовић.

Недимовић је објаснио да је жеља српске стране да она искуства и технологије које имамо у овом тренутку трансферишемо према Либерији и помогнемо народу Либерије да у сектору пољопривреде иду на виши ниво него што се налазе у овом тренутку.

Министар Финдлеј је изразио захвалност и поштовање министру Недимовићу, додајући да су се данас састали како би договорили детаље будућег споразума о сарадњи у области пољопривреде између Србије и Либерије.

„Тај сектор је важан због партнерства које би волели да видимо између Србије и Либерије и како да унапредимо трговину и услуге између Србије и Либерије у пољопривреди“, закључио је шеф либеријске дипломатије.

У делегацији Републике Либерије која се састала са српским министром пољопривреде био је и министар информисања, културе и туризма Лен Јуџин Нагбе.

Категорије

Величина текста
Контраст