Саопштења Министарства и најаве

Србија – земља партнер међународног пољопривредног сајма у Словенији

Република Србија ће бити земља партнер наредног међународног пољопривредно-прехрамбеног сајма „Агра“ у Горњој Радгони у Словенији, који представља једну од најзначајнијих манифестација те врсте у овом делу Европе.

То је договорено на данашњем састанку министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислава Недимовића и државног секретара Министарства пољопривреде, шумарства и хране Републике Словеније Дамјана Станоника.

Сајам „Агра“ биће организован од 22. до 27. августа 2020. године и представљаће прилику да излагачи склопе међународне пословне контакте и представе своје производе потенцијалним купцима из више земаља.

На састанку одржаном у оквиру заједничке седнице влада Србије и Словеније у Новом Саду такође је било речи о формирању заједничке радне групе за дигитализацију у пољопривреди.

Потписан је и Меморандум о техничкој сарадњи у области пољопривреде и руралног развоја којим је договорена сарадња у областима у којима је словеначка техничка и стручна помоћ добродошла, а то су европске интеграције, са фокусом на изградњу институција, увођење правних тековина ЕУ и успостављање српске агенције за плаћања и других надлежних институција за спровођење мера Заједничке пољопривредне политике ЕУ из области пољопривреде и руралног развоја.

Категорије

Величина текста
Контраст