Саопштења Министарства

Станојевић: Пчеларство у Србији напредује

Државни секретар у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије Велимир Станојевић отворио је Пети пчеларски сајам југоисточног Балкана и истакао да се Министарство пољопривреде,  у сарадњи са Савезом пчеларских организација Србије (СПОС), у претходном периоду трудило да пчеларима помогне у смислу субвенција и подстицаја.

„Пчеларска породица је најорганизованија асоцијација у сектору пољопривреде и може послужити као пример удруживања и другима. Пчеларство у Србији напредује и драго ми је да је све више младих људи који су носиоци  пчеларске производње и сугуран сам да има перспективу“, поручио је Станојевић.

Станојевић је рекао да је од почетка присутан на овом сајму и да  примећује да је из године у годину богатији не само по броју посетилаца, већ и у погледу садржаја и свега што прати сајамску манифестацију.

Градоначелник Врања Слободан Миленковић указао је  да је пчеларство специфична грана, јер осим интереса и могућности да заради, човек пре свега показује велику љубав према пчелама и пчеларству.

„Све то неодвојиво је од љубави према природи, јер да би смо имали квалитетан мед и пчелиње производе морамо имати здраву и незагађену природну средину, као главни ресурс за све пчелиње производе“, закључио је Миленковић.

У Спорској хали, осим овог, приређени су и Трећи међународни сајам лековитог, зачинског, украсног биља и пчелињих производа и Први сајам женског иновативног предузетништва.

Организатори сајма су Савез пчеларских организација Србије и Град Врање, уз подршку Владе Републике Србије, а у сарадњи са Друштвом пчелара ,,Матица“ из Врања, Удружењем за лековито биље др Јован Туцаков из Сокобање, Биљном апотеком др Николић и Регионалном развојном агенцијом Пчињског округа.

 

Категорије

Скорашњи чланци

Величина текста
Контраст