Саопштења међународне сарадње

Студијска посета државно привредне делегације Републике Србије Народној Републици Кини

00001 047

Делегација Републике Србије у чијем су саставу били представници Министарства пољопривреде и заштите животне средине, Министарства здравља, Института и лабораторија, као и представници привреде боравили су у Кини, у периоду од 5. – 28. августа 2015. године, ради учешћа на семинару „Увоз и извоз, инспекција и карантин пољопривредних нуспроизвода за Србију, 2015. године“.

Семинар је организовало Министарство трговине Народне Републике Кине уз помоћ Генералне администрације за Контролу квалитета, инспекцију и карантин (AQSIQ) и Института за инспекцију и карантин у Чангшоу (JSIQ). Током семинара, одржаног у граду Чангшоу (провинција Јинг), учесницима је био приказан систем контроле/инспекције хране, као и систем увоза и извоза у Народној Републици Кини. Представници Републике Србије разменили су информације са кинеским надлежним инспекцијским службама у циљу олакшане билатералне размене пољопривредних производа и хране.

00001 045

Учесницима семинара представљен је правни и институционални оквир Народне Републике Кине у области пољопривреде, безбедности хране, анализе ризика, карантина, услова увоза и извоза живих животиња, производа животињског, биљног и мешовитог  порекла као и рад инспекција. Такође, организована је посета лабораторијама за испитивање хране, житарица и биља при Институту за инспекцију и контролу у Чангшоу.

Категорије

Величина текста
Контраст