Саопштења Министарства и најаве

Сутра почиње “GROW UP” регионална конференција о агробизнису

Највећа регионална агробизнис Конференција „GROW UP – снага земље“ окупиће на једном месту најрелевантније експерте, институције, представнике влада из земље и региона, власнике газдинстава, стејкхолдере, стручну јавност у области пољопривреде и прехрамбене индустрије…

Јединствена дебата коју организују Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде и Привредна комора Србије, биће организована 31. маја и 1. јуна 2023. године у хотелу Горски & Спа на Копаонику. Више од 40 стручњака из земље и региона говориће током два дана на пет панела, а више од 300 присутних имаће прилику да чује и поруке експерата из света.

Првог дана конференције присутнима ће се обратити Јелена Танасковић, министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде, Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије, Михајло Јовановић, министар за информисање и телекомуникације, као и Тања Мишчевић, министарка за ЕУ интеграције. Специјални гост првог дана биће и Набил Ганги, заменик регионалног представника ФАО за Европу и Централну Азију.

На конференцији Grow Up – снага земље биће отворена најзначајнија питања, али и понуђени одговори и решења. Где је Србија у поређењу са регионом и светом, колико је дигитализација пољопривреде потреба, а колико шанса, која је улога ИПАРД фондова и како све финансирати пољопривреду, али и колики је заправо значај ланаца снадбевања и регионалне повезаности за економију, сазнаћемо из излагања бројних стручњака и директних учесника из Србије, региона и Европе.

Посебна тема биће утицај климатских промена, односно стање које је већ неко време значајно глобално питање, а на ову тему своје виђење даће специјални гост Набил Ганги, заменик регионалног представника за Европу и Централну Азију у организацји ФАО.

Овим пројектом истиче се значај пољопривреде као најважније привредне гране и стуба привредног развоја Србије у години када је држава издвојила рекордну суму за развој ове области.

 

Категорије

Величина текста
Контраст