Саопштења Министарства и најаве Активности министра

У Београду започета израда стратегије за здравље и добробит животиња у Европи

Бранислав Недимовић, министар пољопривреде и заштите животне средине отворио је данас у Београду први састанак Оперативне радне групе Регионалне Комисије Светске организације за здравље животиња (ОИЕ).

Министар Недимовић је изразио задовољство због тога што се први састанак одржава у Србији. Он је нагласио настојање и посвећеност Владе Републике Србије и Министарства пољопривреде и заштите животне средине у хармонизацији међународних стандарда који се односе на здравље и добробит животиња, безбедност хране и заштиту потрошача.

Министар Недимовић је  подржао је Оперативну групу у изради регионалног Стратешког плана за целу Европу, унапређењу стандарда ОИЕ, како оних који су приоритетни за Србију и балканске државе (нодуларни дерматитис, класична куга свиња, афричка куга свиња), тако и оних који су значајни за друге земље, и изразио убеђење да ће данашњи састанак допринети дугорочном унапређењу здравља и добробити животиња у целом региону, заштити потрошача али и руралном развоју и јачању пољопривреде и сточарства.

Оперативна радна група ОИЕ за Европу представља тело које чине делегати 9 европских држава чланица ОИЕ (од укупно 53) и то Летоније, Србије, Аустрије, Белорусије, Казахстана, Грузије, Шпаније, Швајцарске и Велике Британија, проширено са 2 делегата европских држава који су у саставу Савета ОИЕ (Русија и Немачка) и представником Европске комисије и ОИЕ.

Категорије

Величина текста
Контраст