Saopštenja Ministarstva i najave Aktivnosti ministra

U Beogradu započeta izrada strategije za zdravlje i dobrobit životinja u Evropi

Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine otvorio je danas u Beogradu prvi sastanak Operativne radne grupe Regionalne Komisije Svetske organizacije za zdravlje životinja (OIE).

Ministar Nedimović je izrazio zadovoljstvo zbog toga što se prvi sastanak održava u Srbiji. On je naglasio nastojanje i posvećenost Vlade Republike Srbije i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine u harmonizaciji međunarodnih standarda koji se odnose na zdravlje i dobrobit životinja, bezbednost hrane i zaštitu potrošača.

Ministar Nedimović je  podržao je Operativnu grupu u izradi regionalnog Strateškog plana za celu Evropu, unapređenju standarda OIE, kako onih koji su prioritetni za Srbiju i balkanske države (nodularni dermatitis, klasična kuga svinja, afrička kuga svinja), tako i onih koji su značajni za druge zemlje, i izrazio ubeđenje da će današnji sastanak doprineti dugoročnom unapređenju zdravlja i dobrobiti životinja u celom regionu, zaštiti potrošača ali i ruralnom razvoju i jačanju poljoprivrede i stočarstva.

Operativna radna grupa OIE za Evropu predstavlja telo koje čine delegati 9 evropskih država članica OIE (od ukupno 53) i to Letonije, Srbije, Austrije, Belorusije, Kazahstana, Gruzije, Španije, Švajcarske i Velike Britanija, prošireno sa 2 delegata evropskih država koji su u sastavu Saveta OIE (Rusija i Nemačka) i predstavnikom Evropske komisije i OIE.

Kategorije

Veličina teksta
Kontrast