Саопштења Министарства

У Ченеју отворено ново седиште мађарске компаније KITE d.o.o.

У Ченеју је свечано отворено ново седиште мађарске компаније KITE d.o.o, која се бави продајом и сервисом најсавременије пољопривредне механизације.

Свечаности су присуствовали министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, мађарски министар спољних послова и трговине Петер Сијарто и председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор.

Након прошлонедељног отварања логистичко-сервисног центра у Сремској Митровици, на свечаности у Ченеју, из ове компаније су најавили да им је жеља да постану једна од значајнијих тачака на аграрној мапи Србије.

Министар Недимовић захвалио је представницима тог предузећа што су најновију технологију довели у Србију, а која ће, како је истакао, још више да унапреди српски аграр.

Говорећи о односима Србије и Мађарске, Недимовић је истакао да су одлични политички односи предуслов за све добро што се данас дешава и у другим сферама, па тако и на пољу
пољопривреде и захвалио је министру Сијарту на великој подршци коју пружа Србији.

Министар спољних послова и трговине Мађарске Петер Сијарто нагласио је да живимо
у изазовним и турбулентним временима, те да су стабилни односи, сарадња, пријатељство и стратешко партнерство између суседних држава од изузетног значаја.

Сијарто је такође нагласио да је данас почетак великог инвестиционог пројекта на тлу
Србије, са акцентом на пољопривреду, аграрни сектор и производњу хране.

Мађарски министар је подсетио да је у прошлој години забележен раст трговинске размене између Мађарске и Србије за 42 одсто, што најбоље говори о односу двеју држава, а да ширење пословања KITE d.o.o. у Србији даје нови подстицај сарадњи и доприноси
модернизацији пољопривреде.

Пастор је оценио да овај догађај попуњава оквир створен потписивањем
документа о стратешком партнерству између две државе.

Пастор је казао да ова инвестиција представља технолошки искорак у развоју наше пољопривреде. ”Радује ме данашњи дан јер он показује да је наш аграр спреман за куповину и коришћење овакве технологије и да тежи модернизацији”, закључио је Пастор.

Категорије

Величина текста
Контраст