Saopštenja Ministarstva

U Čeneju otvoreno novo sedište mađarske kompanije KITE d.o.o.

U Čeneju je svečano otvoreno novo sedište mađarske kompanije KITE d.o.o, koja se bavi prodajom i servisom najsavremenije poljoprivredne mehanizacije.

Svečanosti su prisustvovali ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, mađarski ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto i predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor.

Nakon prošlonedeljnog otvaranja logističko-servisnog centra u Sremskoj Mitrovici, na svečanosti u Čeneju, iz ove kompanije su najavili da im je želja da postanu jedna od značajnijih tačaka na agrarnoj mapi Srbije.

Ministar Nedimović zahvalio je predstavnicima tog preduzeća što su najnoviju tehnologiju doveli u Srbiju, a koja će, kako je istakao, još više da unapredi srpski agrar.

Govoreći o odnosima Srbije i Mađarske, Nedimović je istakao da su odlični politički odnosi preduslov za sve dobro što se danas dešava i u drugim sferama, pa tako i na polju
poljoprivrede i zahvalio je ministru Sijartu na velikoj podršci koju pruža Srbiji.

Ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto naglasio je da živimo
u izazovnim i turbulentnim vremenima, te da su stabilni odnosi, saradnja, prijateljstvo i strateško partnerstvo između susednih država od izuzetnog značaja.

Sijarto je takođe naglasio da je danas početak velikog investicionog projekta na tlu
Srbije, sa akcentom na poljoprivredu, agrarni sektor i proizvodnju hrane.

Mađarski ministar je podsetio da je u prošloj godini zabeležen rast trgovinske razmene između Mađarske i Srbije za 42 odsto, što najbolje govori o odnosu dveju država, a da širenje poslovanja KITE d.o.o. u Srbiji daje novi podsticaj saradnji i doprinosi
modernizaciji poljoprivrede.

Pastor je ocenio da ovaj događaj popunjava okvir stvoren potpisivanjem
dokumenta o strateškom partnerstvu između dve države.

Pastor je kazao da ova investicija predstavlja tehnološki iskorak u razvoju naše poljoprivrede. ”Raduje me današnji dan jer on pokazuje da je naš agrar spreman za kupovinu i korišćenje ovakve tehnologije i da teži modernizaciji”, zaključio je Pastor.

Kategorije

Veličina teksta
Kontrast