Саопштења пољопривредне инспекције

У оквиру „ПЕТИХ ДАНА ПОЉОПРИВРЕДНЕ ИНСПЕКЦИЈЕ“, одржано саветовање о новом приступу инспекцијског надзора

 

Јединствено предавање о новом приступу инспекцијског надзора под називом: „Положај и улога инспектора у реформи инспекцијског надзора; нови приступи у раду инспектора; надзор у области безбедности хране, концепти и упоредна искуства“, одржано је 20. 12. 2018. године у великој сали ПКС-а у Београду.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић поздравио је присутне на скупу који је, ове године према мишљењу присутних премашио очекивања и окупио еминентне излагаче и највеће светске стручњаке по питању теорије и практичног приступа инспекцијском надзору.

У прилог томе да је догађај превазишао оквире редовног саветовања Сектора пољопривредне инспекције, показује и чињеница да су предавањима, као гости, присуствовали и представници других инспекција – тржишне, водопривредне, санитарне и туристичке.

Предавање је организовано у оквиру традиционалног одржавања стручно саветодавних састанака које пети пут за редом организује Сектор пољопривредне инспекције уз подршку USAID Cooperation for Growth Project.

Предавачи :

Роб Велдерс*, Холандија, међународни консултант, USAID CFG

Флорентин Бланк*, Француска, међународни консултант, USAID CFG

Милан Стефановић, NALED/Норвешка амабасада, консултант

Драган Пушара, Јединица за подршку Координационој комисији за Инспекцијски надзор.

*Господин Флорентин Бланк је водећи међународни консултант у областима пословног окружења и инвестиоционе климе. Последњих 15 година саветује на питањима инспекцијског наџора и примени регулаторних политика у Европи, Африци и Азији. Флорентин је најпознатији светски тероретичар у домену инспекцијског надзора, регулације пословања, примене добрих инспекцијских пракси и подстицања пословања у складу са прописима. Његова докторска теза са Лајден Универзитета под називом „Од кажњавања повреда прописа до процене ризика“ представља ауторитативан извор знања у овој области.

*Господин Роб Велдерс је најпознатији практичар у области инспекцијског надзора на међународној сцени. Након петнаестогодишњег рада у Министарству заштите животне средине Краљевине Холандије, Роб је своју каријеру наставио као независни међународни консултант у области реформе инспекцијког надзора, где је у последњих 12 година саветовао земље и међународне организације у Европи, Африци и Азији. Робова специјалност је у саветовању на јачању професионалне етике, огранизационе инфраструктуре, као и стратешког менаџмента инспекцијских институција на свим нивоима државне управе

Категорије

Величина текста
Контраст