Saopštenja poljoprivredne inspekcije

U okviru „PETIH DANA POLJOPRIVREDNE INSPEKCIJE“, održano savetovanje o novom pristupu inspekcijskog nadzora

 

Jedinstveno predavanje o novom pristupu inspekcijskog nadzora pod nazivom: „Položaj i uloga inspektora u reformi inspekcijskog nadzora; novi pristupi u radu inspektora; nadzor u oblasti bezbednosti hrane, koncepti i uporedna iskustva“, održano je 20. 12. 2018. godine u velikoj sali PKS-a u Beogradu.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović pozdravio je prisutne na skupu koji je, ove godine prema mišljenju prisutnih premašio očekivanja i okupio eminentne izlagače i najveće svetske stručnjake po pitanju teorije i praktičnog pristupa inspekcijskom nadzoru.

U prilog tome da je događaj prevazišao okvire redovnog savetovanja Sektora poljoprivredne inspekcije, pokazuje i činjenica da su predavanjima, kao gosti, prisustvovali i predstavnici drugih inspekcija – tržišne, vodoprivredne, sanitarne i turističke.

Predavanje je organizovano u okviru tradicionalnog održavanja stručno savetodavnih sastanaka koje peti put za redom organizuje Sektor poljoprivredne inspekcije uz podršku USAID Cooperation for Growth Project.

Predavači :

Rob Velders*, Holandija, međunarodni konsultant, USAID CFG

Florentin Blank*, Francuska, međunarodni konsultant, USAID CFG

Milan Stefanović, NALED/Norveška amabasada, konsultant

Dragan Pušara, Jedinica za podršku Koordinacionoj komisiji za Inspekcijski nadzor.

*Gospodin Florentin Blank je vodeći međunarodni konsultant u oblastima poslovnog okruženja i investiocione klime. Poslednjih 15 godina savetuje na pitanjima inspekcijskog nadžora i primeni regulatornih politika u Evropi, Africi i Aziji. Florentin je najpoznatiji svetski teroretičar u domenu inspekcijskog nadzora, regulacije poslovanja, primene dobrih inspekcijskih praksi i podsticanja poslovanja u skladu sa propisima. Njegova doktorska teza sa Lajden Univerziteta pod nazivom „Od kažnjavanja povreda propisa do procene rizika“ predstavlja autoritativan izvor znanja u ovoj oblasti.

*Gospodin Rob Velders je najpoznatiji praktičar u oblasti inspekcijskog nadzora na međunarodnoj sceni. Nakon petnaestogodišnjeg rada u Ministarstvu zaštite životne sredine Kraljevine Holandije, Rob je svoju karijeru nastavio kao nezavisni međunarodni konsultant u oblasti reforme inspekcijkog nadzora, gde je u poslednjih 12 godina savetovao zemlje i međunarodne organizacije u Evropi, Africi i Aziji. Robova specijalnost je u savetovanju na jačanju profesionalne etike, ogranizacione infrastrukture, kao i strateškog menadžmenta inspekcijskih institucija na svim nivoima državne uprave

Kategorije

Skorašnji članci

Veličina teksta
Kontrast