Саопштења Министарства и најаве

Унапређење сарадње Републике Србије и Републике Сијера Леоне у области пољопривреде

Амбасадор на нерезиденцијалној основи Републике Сијера Леоне у Републици Србији Мохамед Јонгаво посетио је данас Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, где је са помоћницом министра у Сектору за међународну сарадњу и европске интеграције Ањом Јавор разговарао о односима двеју земаља и потенцијалима за унапређење билатералне сарадње, нарочито у области пољопривреде.

Истакавши да Србија, као једна од земаља оснивача Покрета несврстаних, већ традиционално негује добре односе са афричким земљама, Јавор је изразила уверење да ће интензивирање сарадње Републике Србије и Републике Сијера Леоне у области пољопривреде допринети јачању свеукупних веза и донети дугорочне бенефите за обе државе.

Помоћница министра је позвала делегацију Републике Сијера Леоне да наредне године посети Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду, који, као најзначајнији агро-бизнис догађај у региону, већ више од девет деценија привлачи појединце, привредне, пословне и политичке делегације и ствара погодан амбијент за нове подухвате и сарадње. Она је нагласила и то да Србија има еминентне образовне установе у области пољопривреде, те да би у будућности било значајно да српски факултети и институти угосте одређени број студената из Републике Сијера Леоне.

У разговору је истакнуто да су раст пољопривредне производње и повећање капацитета и ресурса кључни приоритети влада обе државе, а разматране су и могућности за потенцијално закључење споразума два надлежна министарства у овој области. 

Категорије

Величина текста
Контраст