Саопштења Министарства

Ветеринарска инспекција открила објекат за нелегално клање животиња

Ветеринарска инспекција сремског округа је током ванредне службене контроле, а у оквиру акције откривања нелегалних објеката, данас 10. децембра 2015. године, открила у селу Гибарац, општина Шид, неодобрен објекат у којем се обавља делатност клања животиња, а за потребе трећих лица.

Према извештају ветеринарске инспекције Министарства пољопривреде и заштите животне средине, у моменту контроле у објекту су се налазиле заклане животиње, прецизније четири полутке свиња, тешке око 200 килограма. Наведена количина меса је проглашена небезбедним за људску употребу и наложено је нешкодљиво уклањање у кафилерији. Такође, Решењем ветеринарске инспекције забрањено је клање животиња за потребе трећих лица.

Објекат који је у саставу породичног домаћинства власника Џамбић Миленка, заправо је једна просторија која је делимично облепљена плочицама и у којој постоји опрема за клање и омамљивање животиња (електрична клешта), опрема за качење закланих животиња, део опреме за млевење и расецање меса и нема комору за хлађење. Затечене заклане животиње су власника Горана Поповића из Кукујеваца.

Категорије

Величина текста
Контраст