Саопштења Министарства

Врање: 4. Пчеларски и 2. Сајам лековитог, украсног и зачинског биља и пчелињих производа

Нико не може више да заустави Врање у промоцији меда и пчеларства, рекао је Бранислав Недимовић потпредседник Владе и министар пољопривреде отварајући, у суботу, у овом граду, 4. Пчеларски и 2. Сајам лековитог, украсног и зачинског биља и пчелињих производа.

„Потпуно неосновано пчеларство је било дуго година у запећку, сматрали су га као неку активност уз пут, као неки хоби. Реално, ради се о једном озбиљном послу, о озбиљном бизнису, са озбиљним људима. Могу сад слободно да кажем, после свих ових година колико водим Министарство пољопривреде, ово је једна од најозбиљнијих организација која егзистира на простору Србије”, истакао је Недимовић.

Он је истакао да су се пчеларима прикључили и они који се баве лековитим биљем и да је та синергија неопходна не само за појединачне послове, него уопште за Србију.

Он је оценио да је Савез пчеларских организација Србије један од најбољих у организацији у Србији, на који треба да се угледају сви.

Градоначелник Врања Слободан Миленковић рекао је да је овогодишњи сајам дефинитивно најбоље организован са више oko 100 излагача а и највећим бројем посетилаца који су дошли из читавог региона, Северне Македоније, Албаније, Црне Горе, Грчке, Турске, Бугарске, Републике Српске, Хрватске.

Родољуб Живадиновић, председник СПОС истакао је на отварању да је мед производ који се најбоље може продати код нас и у свету, јер има добру цену. Он се овом приликом захвалио министру пољопривреде и градоначелнику Врања, који су препознали вредност овог сајма и рекао да коначно пчелари имају подршку државе.

Сајмови су одржани на платоу испред Спортске хале у Врању. леп дан допринео је да сајам буде успешно организован на задовољсрво како организатора тако и посеталаца.

 

Категорије

Величина текста
Контраст