Саопштења Министарства и најаве Активности министра

За меру подршке младим пољопривредницима три пута више новца у 2018. години

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић најавио је данас да ће у 2018. години за меру подршке младим пољопривредним произвођачима бити издвојено три пута више новца него у претходној години.

Та мера је први пут имплементирана у 2017. години, а одобрено је 667 захтева за младе пољопривреднике до 40 година старости из свих крајева Србије и исплаћено укупно 459 милиона динара, рекао је Недимовић у Чачку где је разговарао са пољопривредницима којима су одобрена средства на поменутом конкурсу.

Недимовић је истакао да ће се Министарство у наредном периоду посебно фокусирати на младе, и да ће им на располагању бити све  подстицајне мере.

Министар Недимовић сматра да нема корисније подршке за секторе воћарства, повртарства и сточарства на простору централне Србије јер је реч о гранама које захтевају тежак рад и целодневни ангажман пољопривредног произвођача или групе њих.

„Ако посебну пажњу не будемо посветили младима, не видим како ћемо уопште функционисати у будућности“, нагласио је Недимовић, додајући да Министарство оваквим потезима прави основ за бољи развој будуће пољопривреде.

Недимовић је на скупу коме је присуствовао и и градоначелник Чачка Милун Тодоровић, истакао да се управо у том крају мора развијати воћарство због потенцијала који постоје на том простору.

Министар Недимовић је претходно посетио и Институт за воћарство у Чачку, где је изјавио да је жеља да се у Институту направи један модеран огледни центар за воћарство где ће људи моћи да дођу и да науче оно што је најновије.

Категорије

Величина текста
Контраст