Саопштења Министарства

Недимовић: Србија добила прву дозволу за извоз јагњетине у Кину

Министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић посетио је данас, 18. маја 2017. године Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду, где је изјавио да је Србија добила прву дозволу за извоз јагњећег меса у Кину.

Прва кланица је добила дозволу за извоз, а до краја јуна још осам кланица ће добити такву дозволу која ће им омогућити извоз неограничених количина јагњетине, рекао је министар Недимовић.

„Што се тиче говеђег меса, неопходно је да се заврши још само неколико детаља и врло брзо ћемо моћи у Кину, такође у неограниченим количинама, да извозимо и говедину“, истакао је министар Недимовић.

Када је реч о извозу свињског меса и млека, министар Недимовић је навео да би до краја године требало да добијемо и те дозволе, као и дозволе за извоз сувих шљива.

Министар Недимовић је захвалио свим колегама из Министарства пољопривреде и из Кине на урађеном великом послу, а како је нагласио, највећи захтеви пред нашим произвођачима су у делу квалитета, јер „кинеско тржиште је изузетно пробирљиво и на њега може да прође само најквалитетнија роба“.

Категорије

Величина текста
Контраст