Centralni registar objekata

Centralni registar

U okviru Sektora poljoprivredne inspekcije organizovano je  vođenje Centralnog registra objekata za proizvodnju i promet hrane biljnog i mešovitog porekla i hrane za životinje. Zaposleni u  registru  vrši prijem i proveru tačnosti i ispravnosti Zahteva i priložene dokumenatcije za upis u Centralni registar, unose podatke iz Zahteva u bazu i na osnovu unetih podataka izdaju Potvrde o upisu subjekata i objekatau Centralni registar. Pored upisa u bazu, u slučaju nekompletne dokumenatcije za upis  vrši se Obaveštavanje stranaka pismenim putem od strane zaposlenih o potrebi dopune dokumentacije radi kompletiranja iste i konačne registracije subjekta i njegovih objekata.

Registracija subjekata i objekata u poslovanju hranom regulisana je Zakonom o bezbednosti hrane ( Službeni glasnik RS 41/2009) i propisana Pravilnikom o sadržini i načinu vođenja Centralnog registra objekata ( Službeni glasnik RS 20/2010 ).

Spisak dokumentacije propisane Pravilnikom o sadržini i načinu vođenja Centralnog registra nalazi se u okviru Uputstva o prilaganju prateće dokumentacije i zajedno sa Zahtevom za registraciju čine osnov za upis u bazu registra.

Zahtevi za upis u Centralno registar objekata dostavljaju se Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Sektoru poljoprivredne inspekcije na Novom Beogradu u ulici Omladinskih brigada, gde se vrši provera tačnosti i ispravnosti Zahteva i registracija u Centralni registar.

Kontakt adresa i telefon:

Centralni registar

Sektor poljoprivredne inspekcije

Ministarstvo poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede

Omladinskih brigada 1, 11070 Novi Beograd

Radno vreme:

07:30 – 15:30 časova

Telefon: ( +381) (0)11 2693-051

( +381) (0)11 2136-609

e-mail: zorica.toskovic@minpolj.gov.rs

svetlana.mladenovic@minpolj.gov.rs

Kategorije

Veličina teksta
Kontrast