Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Агро-бизнис форум за повезивање пољопривредника Србије и Израела

У Израелу ће у наредном периоду бити организован агро-бизнис форум који ће окупити најзначајније израелске компаније из области пољопривреде и прехрамбене индустрије као и најрепрезентативније пољопривредне произвођаче те земље и Србије.

Организовање скупа договорено је током посете министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислава Недимовића Израелу.

Циљ форума је уговарање послова прераде аграрних производа у Републици Србији и извоз на тржишта са високом платежном моћи.

Подсећамо, министар Недимовић је са израелским министром пољопривреде Ури Аријелом договорио израду споразума о слободној трговини пољопривредним производима између две земље.

Приликом посете је договорена сарадња са четири израелске копаније из сектора кланичне индустрије, прераде јагодастог воћа и узгајања цвећа, које ће  инвестирати 30 милиона евра у Србију.