Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Даље унапређење сарадње Србије и Француске у области пољопривреде

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић састао се данас, 16. јануара 2018. године са амбасадором Републике Француске Фредериком Мондолонијем.

На састанку је договорено даље унапређење сарадње у процесу евроинтеграција, посебно у делу отварања преговарачких поглавља која се директно односе на ресор пољопривреде. Министар Недимовић је током разговора са амбасадором Мондолонијем истакао и значај улагања у прехрамбену индустрију и рурални развој уопште, због чега је позвао и заинтересоване француске компаније да размотре могућа улагања у том сектору у Републици Србији. Амбасадор Мондолони је на састанку упутио министру Недимовићу и усмени позив министра пољопривреде Републике Француске да посети њихову земљу, нарочито у време пољопривредног сајма који се одржава у фебруару, како би се кроз конкретне предлоге договорили правци даљег јачања пољопривредне сарадње две земље.