Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Јачање сарадње УАЕ и Србије у области пољопривреде и безбедности хране

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић разговорао је данас 24. априла 2018. године, са амбасадором Уједињених Арапских Емирата Њ.Е. Mубaрaк Сaид Aхмeд Буршaид Aл Дaхeријем о даљем јачању економске и привредне сарадње.

Током састанка договорено је да ће се у наредном периоду потписати Меморандум о разумевању између Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и Министарства за климатске промене и животну средину Уједињених Арапских Емирата о сарадњи у области пољопривреде и безбедности хране.

У корист одличне сарадње говоре подаци који показују да је укупна размена пољопривредно-прехрамбених производа током 2017. године билa вишa за 68% од остварене трговине у 2016. години. Вредност прошлогодишњег извоза износила је око 20,4 милиона USD и представља повећање од 76% у односу на 2016. годину. Република Србијa и у 2017. години бележи суфицит од 20,3 милиона USD у размени пољопривредно-прехрамбених производа са УАЕ.