Саопштења Министарства

Министар Недимовић уручио пољопривредницима прве ИПАРД уговоре

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић уручио је данас првих десет уговора српским пољопривредницима за набавку механизације средствима из ИПАРД II програма.

Уговори су уручени у Суботици где се данас обележава годину дана рада Владе Републике Србије, а министар Недимовић је тим поводом поручио да ће српским пољопривредницима у наредне три године на располагању бити средства од укупно 400 милиона евра.

Финансијским споразумом о одобравању средстава из ИПАРД фондова за рурални развој и пољопривреду, српским пољопривредницима омогућено је да користе инвестициону подршку у износу од 175 милиона евра бесповратне помоћи до 2020. године.

Недимовић је истакао да после осам година приче о ИПАРД-у, данас Србија има прве конкретне уговоре.

“Ово је за нас велики дан и правимо прекретницу у пољопривреди, јер по први пут европске паре иду директно у руке српских пољопривредника“, истакао је Недимовић.

Уговори су додељени за пет пољопривредника који се баве сточарством, четири ратарством, а један воћарством.

„Надам се да ће наши пољопривредници у временском периоду који им је одређен набавити механизацију и добити повраћај својих средстава и надам се да ћемо их наредних месеци обићи и уверити се како машине раде“, указао је Недимовић.

Министар им је пожелео да смање трошкове и повећају квалитет производње и упозорио да постоји контрола трошења средстава, као и забрана отуђења механизације и возила до одређеног периода.

Категорије

Величина текста
Контраст