Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Потписани уговори о уређењу 860 километара атарских путева

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, Управа за пољопривредно земљиште, закључило је данас 28. августа 2017. године, уговоре о коришћењу средстава за уређење некатегорисаних путева и отресишта са представницима 67 јединица локалних самоуправа са територије централне Србије.

За уређење некатегорисаних путева и отресишта, буџетом Републике Србије и у складу са  Уредбом о утврђивању програма извођења радова на заштити, уређењу и коришћењу пољопривредног земљишта за 2017. годину, предвиђена су средства у износу од 851 милион динара, од чега Министарство учествује са више од 249 милиона динара.

„Ове године планира се обнова око 860 километара сеоских путева. Уз комасацију, уређење пољских путева и отресишта је једна од најзначајнијих мера којом се на комплесан начин управља земљиштем и којом се побољшавају услови живота и рада пољопривредника, али и свих других људи који живе у руралном подручју“, рекао је државни секретар Велимир Станојевић приликом потписивања уговора.

Он је исказао задовољство што се сваке године повећава број заинтересованих локалних самоуправа које конкуришу за ову меру министарства од које ће, како је истакао, корист имати више хиљада пољопривредних произвођача.

Током претходне три године Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде заједно са локалним самоуправама уложило је 2,2 милијарде динара за уређење 2.500 километара атарских путева.

Сеоски путеви у добром стању обезбеђују лакши и ближи приступ пољопривредним површинама, смањују потрошњу горива, чувају квалитет пољопривредних производа приликом њиховог транспорта, продужују век пољопривредној механизацији и обезбеђују сигурнији саобраћај.